עם כניסת הסגר השני ראינו עלייה במודעות דרושים לעובדים בתחומים הקשורים לדיגיטל ממנהלי או בוני אתרים, משווקים ומפרסמים בדיגיטל, מנהלי קהילות ועוד. נראה כי מדובר בתחום שעומד לפרוץ קדימה עם ההבנה של יותר ויותר בעלי עסקים כי המציאות הדיגיטלית תישאר כאן לחודשים הקרובים. ישנן מספר חברות אינטרנטיות שמציעות קורסים דיגיטליים שונים וחינמים להכשרות מקצועיות בתחומים אלו והפכו אותם לנגישים לכולם.
סביר להניח שנראה מהלך גדול של הממשלה של הכשרות מקצועיות להסבת עובדים לתחומים אלו אם כי צעד זה כמו צעדים חשובים אחרים תקועים בשל אי הסכמות בין גופים שונים. מדובר גם על הקצבת סכום משמעותי נוסף שוב לעזרה לעסקים לשפר את הנוכחות הדיגיטלית שלהם ולהתקדם בתחום. הסכום שהוקצה בסבב הראשון נגמר מהר למדי אך בעקבות ההצלחה נראה כי יהיה סבב שני. השאלה עד כמה צעדים אלו יועלו לחלק גדול מהמובטלים. נראה כי כ20% מהמובטלים הם צעירים שבהחלט שמגמות אלו יתאימו להם. אך לגברים בני 35 ומעלה המתאפיינים בשכר נמוך ובעלי משפחות סביר להניח ששינוי מסוג זה יהיה פחות רלוונטי. מבחינת השכלה ניתן לראות שהמצב יותר מגוון: שליש מהמובטלים הם ללא תעודת בגרות, כשליש עם תעודת בגרות בלבד וכשליש נוסף עם תואר אקדמי או סטודנטים.
בהמשך לכיוון הדיגיטלי אחד הפרויקטים שעומדים על הפרק הם בניית מאגר מידע ממשלתי על נתוני שכר ומשרות קיימות לפי תחום, השכלה, שכר ומיקום אשר ישרת את כל הגופים השונים ויספק מידע מדויק וכן קישור מהיר יותר בין מחפשי עבודה לבין מעסיקים. פרט למאגר זה מדברים גם על צמצום העסקת עובדים שונים והעסקת ישראלים בענפי הבניין, הסיעוד והחקלאות. יוזמות שלא עבוד בעבר עקב חוסר הרצון של ישראלים לעבוד בהן אך ייתכן ובהינתן מענקים ממשלתיים שגידילו את המשכורת הפעם העידוד הממשלתי יעבוד. יוזמות כאלו יכולות להשלים את הטיפול באלו שאינם יכולים לעשות את המעבר לדיגיטל. תחום נוסף שלא נראה שיש אליו התייחסות וסובל כבר מספר שנים מהזנחה הוא הכשרות מקצועיות לתעשיות ישראליות.